hea tulemus KüberPähkli koolivooru lõppvõistluselt

KüberPähkel on Kaitseministeeriumi poolt ellu kutsutud ja Tallinna Tehnikaülikooli(TelTech) Küberkriminalistika ja -julgeoleku keskuse läbiviidav uuring ja testimine põhikooli, gümnaasiumi ja kutsekoolide õpilastele. Iga aasta oktoobris oodatakse 4.-9. klasside õpilasi osalema uuringus ja 7.-12. klasside ning kutsekoolide õpilasi osalema testimises (koolivoorus).
Sel aastal toimus KüberPähkli koolivooru lõppvõistlus  TalTech Mektorys, kus osalesid koolide esindusmeeskonnad
(2 poissi ja 2 tüdrukut) ja eesmärk oli pakkuda häkkeri kogemust. Võisteldi vanuseklassides: põhikool, gümnaasium, põhikool+gümnaasium ja kutsekool.

Meie kooli 7.-12. klass osales sel aastal esimest korda KüberPähkli koolivoorus.  TalTech teadlaste ja küberkaitse ekspertide poolt loodud ülesanded olid seotud nuputamise, otsimise ja märkamisega. Nendes tuli näidata IT teemadel loogika ja probleemilahenduse oskuseid. Tegu oli individuaalse võistlusega, et tuvastada uusi küberkaitses talendikaid noori. Koolivooru alusel komplekteeriti kooli esindusmeeskond. 

13. detsembril 2019  toimunud KüberPähkli koolivooru lõppvõistlusel saavutas

vanuseklassis põhikool+gümnaasium 
III koha meie kooli meeskond koosseisus Arto Reinik (8. b klass), Karola Ilmjärv (10. klass), Mark Prits (10. klass) ja Karoliine Tross (11. klass).

Võistlusel osales kokku üle 200 õpilase.

Õpilasi juhendab Marjo Toomik.

Igavene link sellele artiklile: https://www.palamuse.edu.ee/web3/2019/12/17/hea-tulemus-kuberpahkli-koolivooru-loppvoistluselt/